Bij Prime Oak zijn we van mening dat niets zo belangrijk is als kwaliteit, niet alleen in de mooie eiken constructies die we voor onze opdrachtgevers creëren, maar ook in onze dagelijkse contacten met hen.

We streven ernaar aan alle verwachtingen van onze cliënten te voldoen, door gezond verstand te combineren met een goede, ouderwetse persoonlijke dienstverlening met een open en eerlijke communicatie.


Stap voor stap realiseren wij uw droom:
 • Eerste ontwerp
 • Tijdens dit eerste gesprek en plaatsbezoek vertalen we uw wensen en verlangens naar een ontwerp in 3D.

 • Gedetailleerde prijsofferte
 • Voor elk project maken wij sterkteberekeningen van de volledige constructie. Zo garanderen we een optimale stevigheid en vermijden we geldverspilling door te zware balken. Deze calculatieoefening leidt tot een gedetailleerde prijsofferte.

 • Aanvraag stedenbouwkundige vergunningen
 • We leveren aan uw architect de nodige technische tekeningen voor het aanvragen van de stedenbouwkundige vergunningen.

 • Realisatie op enkele dagen
 • Alle onderdelen van uw constructie worden in onze ateliers in elkaar gepast alvorens deze getransporteerd worden. Zo zijn wij 100% zeker dat er niets ontbreekt en dat alles perfect past.

  Alle kozijnen, ramen, poorten en deuren van Prime Oak worden in onze eigen fabriek handgemaakt van eerste klas gedroogde eik. Elk raam en elke deur heeft een traditioneel vlak ontwerp, overeenkomstig het historische ontwerp van onze gebouwen.

  Wij bieden ook metalen ramen en deuren aan, gegalvaniseerd en zwart gepoederlakt met enkele of dubbele beglazing. Dit type ramen is een perfecte combinatie met het tijdloze karakter van eiken bijgebouwen.

  Wij hebben onze eigen plaatsingsdienst om uw project uit te voeren. Indien u zelf wilt instaan voor de montage kan dit ook. Al onze gebouwen zijn leverbaar als zelfbouwpakket met een gedetailleerd bouwplan.


  Dienstverlening naar wens.

  Prime Oak biedt u 3 niveaus van dienstverlening:

 • Optie 1: Wij verzorgen het totale project van fundering, eikenhouten structuur, timmerwerk tot dakbedekking.
 • Optie 2: Wij plaatsen de eikenhouten structuur nadat U zelf voor de fundering zorgde. Ook de dakbedekking kunt U zelf aanbrengen indien u dat wenst.
 • Optie 3: Wij leveren uw bijgebouw in kitvorm.
 • De kwaliteit van een gebouw met een eiken gebinte hangt af van het ontwerp en van de kwaliteit van de eiken balken, die bepalend zijn voor de levensduur, de duurzaamheid en de praktische waarde van het gebouw.

  We kiezen onze eiken bomen met zorg. De structuur moet in de juiste richting lopen, zodat het natuurlijke droog- en krimpproces op een voorspelbare manier verloopt. Op die manier vervult het gebinte zijn structurele rol, terwijl het natuurlijke karakter behouden blijft.

  Onze eiken bijgebouwen onderscheiden zich door een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Zo bouwen wij volledig op maat en garanderen wij een perfecte match met uw bestaande woning, tuin of inox zwembad. Verder gebruiken wij uitsluitend eik van de beste kwaliteit. Dit hout verkleurt mooi grijs en vraagt geen onderhoud.